Monday, November 23, 2009

ΣΤΟ ''ΣΦΥΡΙ'' ΑΡΧΑΙΑ ΝΟΜΙΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΣΕΡΡΩΝ


Ένα απο τα μεγαλύτερα διεθνώς site πώλησης αρχαίων ελληνικών, ρωμαϊκών κ.α νομισμάτων είναι vcoins.com. Στις συλλογές του περιλαμβάνει αρχαία νομίσματα απο περιοχές των Σερρών, απο την Κλασική Εποχή, την Ελληνιστική Περίοδο και τη Ρωμαιοκρατία, κυρίως της αρχαίας Αμφίπολης και της αρχαίας ΤραγίλουΟι τιμές ξεκινούν απο ... 40 έως και 230 δολλάρια ΗΠΑ τα πιο σπάνια.
Τα νομίσματα βγαίνουν στο "σφυρί", αφού εγχώριοι η μή αρχαιοκάπηλοι, έχουν φροντίσει γι’ αυτό και πλέον πουλιούνται μέσω internet, αφού ο ενδιαφερόμενος αγοραστής μπορεί καταβάλλοντας το σχετικό τίμημα με πιστωτική κάρτα, να τα λάβει στο σπίτι του.
Οι συλλογές μέσα από τα διάφορα site είναι εκπληκτικές και καθημερινά νομίσματα απο διάφορες περιοχές του αρχαίου ελληνικού κόσμου, καταλήγουν στα χέρια ιδιωτών - συλλεκτών. Είναι χαρακτηριστικό πως πολλά, από τα νομίσματα που βλέπουμε στα χέρια των ιδιωτών δεν υπάρχουν ούτε στο μουσείο. 

Πηγή :http://www.infoserres.gr

Μήπως τελικά θα πρέπει το Υπουργείο Πολιτισμού μας να κινητοποιηθεί και να βρεί όσους έχουν Ιστοσελίδες  πωλήσεων αρχαίων νομισμάτων και όχι απλά να ψάχνει να βρει τα νομίσματα απο τους ιδιώτες που τελικά τα αγοράζουν για τις συλλογές τους ;





No comments:

Post a Comment